Dansk ambassadør har til formål at øge handelen mellem landene – ser 40 procent stigning i dansk eksport

Dansk ambassadør har til formål at øge handelen mellem landene – ser 40 procent stigning i dansk eksport

Af: Tazeen Akhtar Editor, www.pakistanintheworld.com

Ambassador_Sorensen_Denmark[1]

ISLAMABAD: Danmark sigter mod at øge handelsforbindelser med Pakistan. For bedre at bistå danske virksomheder på den pakistanske marked, vil den danske ambassade i Islamabad åbne en kommerciel sektion senere på året. Denne information blev delt af ambassadør Jesper Møller Sørensen under sit møde i dag med Mr. Qasim Niaz , sekretær af Handelskamre.

Ambassadør Jesper Møller Sørensen, udtalte: ” Mit mål er at øge dansk eksport af varer til Pakistan med 40 procent over de næste tre år. Det er et ambitiøst mål, men jeg mener, det er realistisk. Pakistan planlægger store investeringer i områder, hvor danske virksomheder tilbyder avancerede og højteknologiske løsninger. Vedvarende energi, energieffektivitet, sundhedspleje løsninger, og fødevareproduktion er nogle af de områder, hvor danske virksomheder har stærke lastrum. Pakistan har et enormt potentiale med sin store befolkning, lave lønomkostninger, stigende middelklasse og ung befolkning. På ambassaden, vil vi arbejde for at tiltrække flere danske virksomheder til Pakistan. Vi vil åbne en kommerciel sektion senere på året. Jeg vil også gerne se flere partnerskaber mellem pakistanske og danske virksomheder til gavn for begge vore lande. ” baggrund, CY 2012 var den samlede danske eksport af varer til Pakistan USD 93 mio . De vigtigste områder var maskiner, lægemidler, fødevarer stuff og råvarer.

ICY 2011 udgjorde Danmark eksport af tjenesteydelser til Pakistan til USD 94 mio. næsten alle relateret til den maritime industri. CY 2012 blev Pakistans samlede eksport af varer til Danmark USD 95 mio . Omkring 40 procent var relateret til tekstilindustrien. I CY 2011 udgjorde Pakistans eksport af tjenesteydelser til Danmark for at USD 81 mio., hvoraf 45 pct var relateret til den maritime industri. Den danske ambassade i Pakistan vil åbne en kommerciel sektion den 1. december 2013, under ledelse af en kommerciel rådgiver. Dette er en etårig prøveperiode. Hvis det viser sig, at arrangementet er en succes, og ønsket af danske virksomheder, er det planen at gøre arrangementet permanent. Læs rapporten på Urdu: http://www.urduhamasr.dk/dannews/

Leave a Reply